elijah1757

Just one of several thousand end-time voices.

Parable of the Vineyard and Two Nations

In the parable of the vineyard, can you answer these question?

1. Who does the householder represent?
2. Who do the husbandmen represent?
3. What does the vineyard represent?
4. Who do the servants represent?
5. Who does the householder’s son represent.
6. What does the slaying of the householder’s son outside the vineyard represent?
7. What does the return of the husbandman to avenge the death of his own son represent?
8. Who does the rejected stone represent?
9. What does the kingdom of God represent?
10. What does the ‘bringing forth of fruits’ represent?
11. Who will have the kingdom of God taken from them?
12. Who will bring forth the fruits?

 

Mat21_33-43r

Jesus says that the kingdom of God shall be taken from a people and given to another nation. Is it correct to conclude that He is eluding to Jerusalem and the nation of Israel when He says, “The kingdom of God shall be taken from ‘you’ ?

Mat 21:33-44 KJV  Hear another parable: There was a certain householder, which planted a vineyard, and hedged it round about, and digged a winepress in it, and built a tower, and let it out to husbandmen, and went into a far country:  34  And when the time of the fruit drew near, he sent his servants to the husbandmen, that they might receive the fruits of it.  35  And the husbandmen took his servants, and beat one, and killed another, and stoned another.  36  Again, he sent other servants more than the first: and they did unto them likewise.  37  But last of all he sent unto them his son, saying, They will reverence my son.  38  But when the husbandmen saw the son, they said among themselves, This is the heir; come, let us kill him, and let us seize on his inheritance.  39  And they caught him, and cast him out of the vineyard, and slew him.  40  When the lord therefore of the vineyard cometh, what will he do unto those husbandmen?  41  They say unto him, He will miserably destroy those wicked men, and will let out his vineyard unto other husbandmen, which shall render him the fruits in their seasons.  42  Jesus saith unto them, Did ye never read in the scriptures, The stone which the builders rejected, the same is become the head of the corner: this is the Lord’s doing, and it is marvellous in our eyes?  43  Therefore say I unto you, The kingdom of God shall be taken from you, and given to a nation bringing forth the fruits thereof.  44  And whosoever shall fall on this stone shall be broken: but on whomsoever it shall fall, it will grind him to powder.

 

In the parable of the vineyard, can you answer these question?

 

1. Who does the householder represent?

Answer: God the Father

 

2. Who do the husbandmen represent?

Answer: The Jewish people or Old Testament nation of Israel. (Salvation is of the Jew which means that only the Gospel of Salvation that comes through the Jews is the genuine article.)

 

3. What does the vineyard represent?

Answer: The Gospel of Salvation and the preaching to the nations.

 

4. Who do the servants represent?

Answer: The prophets, wise men, and scribes Jesus says He sends. (Mat 23:34  Wherefore, behold, I send unto you prophets, and wise men, and scribes: and some of them ye shall kill and crucify; and some of them shall ye scourge in your synagogues, and persecute them from city to city:)

 

5. Who does the householder’s son represent.

Answer: Obviously Jesus, the Son of God the Father who is represented by the ‘householder.’


6. What does the slaying of the householder’s son outside the vineyard represent?

Answer: Jesus was rejected by the Jews and crucified by Roman soldiers just outside the city walls on a hill called Golgotha, often referred to in Gospel songs as Calvary. (https://en.wikipedia.org/wiki/Calvary)


7. What does the return of the husbandman to avenge the death of his own son represent?

Answer: The destruction of Jerusalem and the Jewish nation of Israel by the Romans in 70 A.D. This parable is a prophetic message about this coming judgment along with other prophetic warnings by Jesus in Matthew, chapter 23.

Mat 23:29-39 KJV  Woe unto you, scribes and Pharisees, hypocrites! because ye build the tombs of the prophets, and garnish the sepulchres of the righteous,  30  And say, If we had been in the days of our fathers, we would not have been partakers with them in the blood of the prophets.  31  Wherefore ye be witnesses unto yourselves, that ye are the children of them which killed the prophets.  32  Fill ye up then the measure of your fathers.  33  Ye serpents, ye generation of vipers, how can ye escape the damnation of hell?  34  Wherefore, behold, I send unto you prophets, and wise men, and scribes: and some of them ye shall kill and crucify; and some of them shall ye scourge in your synagogues, and persecute them from city to city:  35  That upon you may come all the righteous blood shed upon the earth, from the blood of righteous Abel unto the blood of Zacharias son of Barachias, whom ye slew between the temple and the altar.  36  Verily I say unto you, All these things shall come upon this generation.  37  O Jerusalem, Jerusalem, thou that killest the prophets, and stonest them which are sent unto thee, how often would I have gathered thy children together, even as a hen gathereth her chickens under her wings, and ye would not!  38  Behold, your house is left unto you desolate.  39  For I say unto you, Ye shall not see me henceforth, till ye shall say, Blessed is he that cometh in the name of the Lord.


8. Who does the rejected stone represent?

Answer: Jesus Christ, of course. In Romans 11:9, Paul refers to David’s prophetic statement of the stumblingblock. Paul also refers to Jesus in Ephesians 11:20 (below on question 10) as the chief cornerstone.

Isaiah also prophecies the rejection of Christ by the houses of Israel (Judah and Israel) and specifically to the inhabitants of Jerusalem.

Isa_8:14  And he shall be for a sanctuary; but for a stone of stumbling and for a rock of offence to both the houses of Israel, for a gin and for a snare to the inhabitants of Jerusalem.


9. What does the kingdom of God represent?

Answer: Salvation and eternal life in the reign of Christ.


10. What does the ‘bringing forth of fruits’ represent?

The Gospel is received and shared to the nations by a new nation. This new nation will bring in the harvest of the saints. This new nation is identified by Paul in Ephesians as the ‘new man’ where both Jew and Gentile are made one and ‘fellowcitizens with the saints, and of the household of God. (Remember the ‘householder’ in this parable.)

Eph 2:11-22 KJV  Wherefore remember, that ye being in time past Gentiles in the flesh, who are called Uncircumcision by that which is called the Circumcision in the flesh made by hands;  12  That at that time ye were without Christ, being aliens from the commonwealth of Israel, and strangers from the covenants of promise, having no hope, and without God in the world:  13  But now in Christ Jesus ye who sometimes were far off are made nigh by the blood of Christ.  14  For he is our peace, who hath made both one, and hath broken down the middle wall of partition between us;  15  Having abolished in his flesh the enmity, even the law of commandments contained in ordinances; for to make in himself of twain one new man, so making peace;  16  And that he might reconcile both unto God in one body by the cross, having slain the enmity thereby:  17  And came and preached peace to you which were afar off, and to them that were nigh.  18  For through him we both have access by one Spirit unto the Father.  19  Now therefore ye are no more strangers and foreigners, but fellowcitizens with the saints, and of the household of God;  20  And are built upon the foundation of the apostles and prophets, Jesus Christ himself being the chief corner stone;  21  In whom all the building fitly framed together groweth unto an holy temple in the Lord:  22  In whom ye also are builded together for an habitation of God through the Spirit.

 

11. Who will have the kingdom of God taken from them? The Jews who kill the prophets, stone the messengers, and reject the Son of God. This ‘national’ judgment is identified in Daniel 9:26-27 where the people of the prince is the Roman armies that ‘destroy the city and the sanctuary’ with a flood of troops that leave the city desolated.

In verse 27, the overspreading of abominations is the continued rejection of the Lamb of God as the Jews continue in unbelief, even returning to ‘abominable’ animal sacrifices which are now a stench to the Father after He has offered up His own son, the final and perfect and holy sacrifice.

The longevity of this desolating judgment is determined to last ‘even until the consummation’ which is means the very end and the return of Christ. This ‘consummation’ is also identified by Paul in Romans 11 as ‘until the fulness of the Gentiles be come in.’ In this same verse, the Jew who is ‘broken off’ due to ‘blindness in part’ can come to salvation and be ‘grafted back’ by doing what Jesus said in Matthew 23:39, that is, to believe and confess that Jesus did come in the Name of the Lord and is the true Messiah.

Dan 9:26-27 KJV  And after threescore and two weeks shall Messiah be cut off, but not for himself: and the people of the prince that shall come shall destroy the city and the sanctuary; and the end thereof shall be with a flood, and unto the end of the war desolations are determined.  27  And he shall confirm the covenant with many for one week: and in the midst of the week he shall cause the sacrifice and the oblation to cease, and for the overspreading of abominations he shall make it desolate, even until the consummation, and that determined shall be poured upon the desolate.

Rom 11:25 KJV  For I would not, brethren, that ye should be ignorant of this mystery, lest ye should be wise in your own conceits; that blindness in part is happened to Israel, until the fulness of the Gentiles be come in.

Mat 23:39 KJV  For I say unto you, Ye shall not see me henceforth, till ye shall say, Blessed is he that cometh in the name of the Lord.


12. Who will bring forth the fruits?

Answer: The Israel of God, the new creature who is dependent neither on circumcision nor uncircumcision according to Paul in Galations.

This is true Israel, those who are circumcised in the heart, who have the faith of Abraham, the Jew who is one inwardly and born of the Spirit, the Believer.

Gal 6:15-16 KJV  For in Christ Jesus neither circumcision availeth any thing, nor uncircumcision, but a new creature.  16  And as many as walk according to this rule, peace be on them, and mercy, and upon the Israel of God.

Rom 2:28-29 KJV  For he is not a Jew, which is one outwardly; neither is that circumcision, which is outward in the flesh:  29  But he is a Jew, which is one inwardly; and circumcision is that of the heart, in the spirit, and not in the letter; whose praise is not of men, but of God.

 

Conclusion:

TRUE ISRAEL

He came unto his own, and his own received him not.  12  But as many as received him, to them gave he power to become the sons of God, even to them that believe on his name:  13  Which were born, not of blood, nor of the will of the flesh, nor of the will of man, but of God. – Joh 1:11-13 KJV

Save

Save

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 8, 2016 by in All Articles and tagged , , , , , , .
SEARCH SITE
CONTACT
elijah1757(at)yahoo.com or Skype: Kampdad
Current Current Events Podcasts at Blog Talk Radio with KBLU RadioNetwork on BlogTalkRadio
End Times Prophecy Report

End Times Bible Prophecy and News, End Times Deception, Societal Collapse, Apostasy, False Christs, Prophets, Apostles & Teachers, Whore of Babylon Church, Opinion, Commentary & Bible Teaching, Demonic Power, War, Rumors of War, Famine, Pestilence, Salvation in Jesus Christ, NWO, UFOs, Earthquakes, IHOP, All Roads Lead to Rome, Counterfeit Christianity, New World Order, Conspiracies, Nephilim, Giants, New Apostolic Reformation, Heresies, Signs and Lying Wonders, Dominionism, End Times Sin & Corruption

The Antipas Chronicles

Life in Anticipation of the Seventh Vial

The Still Man

Providing sound Bible doctrine and sound Bible teaching in the last days of The Last Days.

Pepe Orsini Hates My Freedom

...and other middle finger news

Tracking The Leopard Meroz

a christian commentary on the curse of Judges 5:23, because they came not to the help of the LORD, against the mighty

cathy fox blog on child abuse

Reports on Child Sexual Abuse

My Dreams and Visions

Dreams and Visions

STOP THE TARGETING!

News and Information with the Targeted Individual in Mind

Jana Murray

Unaffiliated & Independent

monalisaneogborua

Looking for People that may Know my Stalkers

A.C.T.I.V.E. TI Awareness Coalition and Registry

Stalking and Electronic Assault Advocacy

Uncontrolled Opposition

Protesting the unholy Roman Empire

elijah1757

Just one of several thousand end-time voices.

My Word Like Fire

"Is not My Word like fire?" declares the Lord, "and like a hammer which shatters a rock?" (Jeremiah 23:29)

savinggraceinalostworld

The TRUE GOSPEL of CHRIST CRUCIFIED

Bad Experiments

Psychological Torture: A Survivor's Story

My Story of Organized Crime, Organized Stalking, Public/Political Corruption and Domestic Terrorism

Over a decade of organized stalking, extortion, schemes to defraud, racketeering/murder in aid thereof, in colossal proportion.

InquisitionUpdate.org

The Protest is not Over

%d bloggers like this: